Coronaviruset är vår tids stora pandemi!

Ryssland var inte vår fiende ändå. Många har redan dött i den nya pandemi. Coronavirus är ett mycket förrädiskt virus. Det finns mycket som kan göras i förebyggande syfte.

Först av allt, förbättra ditt immunförsvar med 1 gram (eller 2) C-vitamin per dag. De flesta får bra resultat med Ester-C. Tablettformen är dyr men askorbinsyra eller kalciumaskorbat i pulverform ger en likartad effekt till ett mycket lägre pris.

Just nu har vi en pandemi som kräver god handhygien

Om dina händer är rena minskar du risken att föra vidare virus till andra människor. Vi tänker inte alltid på hur ofta vi för händerna till ansiktet. Coronavirus sprids lätt utan att vi tänker på det.

Smittstopp

Under en pandemi är det viktigt att tänka lite extra på vilken handtvål du använder. Du ska inte använda handsprit. Det är ingen ide att du köper handsprit!

Det finns virus som överlever handspriten. Om du använder handsprit så löses hudens fett upp.
Då kan bakterierna slå till. De bakterier som handspriten inte kan ta bort finns kvar. Du kan smittas med flera olika sjukdommar.

Om man använder handsprit under lång tid så kan man få sår. Då är katjonisk handdesinfektion mycket bättre.

Bakteriedödande handtvätt är nästan lika effektivt. Du ska se till att använda en antibakteriell tvål efter varje toalettbesök och innan du lagar mat. Många väljer att ha en antiseptisk tvål i köket.

Vänd dig gärna till prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se för att köpa dina varor.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Sök inte kontakt med andra människor just nu

Det här är en svår del av god hantering av pandemi och många tycker att det känns fruktansvärt att inte längre gå ut och äta med familj och vänner. Det betyder dock att du minskar risken för att föra smittan vidare.

Vi kan få bukt med pandemiN om alla hjälps åt. Smittstopp Information I vissa länder har man gått längre än i Sverige.

Avhåll dig från att anordna fester under en pandemi. Coronavirus sprids väldigt lätt. Det är möjligt att man smittar även om man är symtomfri.

Brukar du desinficera ytor

Var smart och köp hem medel för ytdesinfektion. Du kan till och med spraya på desinfektionsmedel med hjälp av bakteriedödande spray. Om du vet hur du ska desinficera så har du större chans att klara en pandemi.

Det gäller att sköta den egna hygienen och att se till att det som kommer hem inte smittar. Forskning visar att corona överlever länge på plastade ytor. Viruset kan föras vidare via varor.

Gör matinköp mer sällan!

Då är du väl förberedd för en pandemi. Handlar du veckovis så kan du kanske träffa någon som har coronavirus och då blir du själv smittad. Prova att storhandla för att minska risken för smitta. Prova gärna att använda engångshandskar, då är du bättre skyddad.

Sydda dig så mycket som möjligt. Ta med dig en antibakteriell spray som du använder till exempel på ratten när du plockar av dig handskarna för att köra hem i bilen. Det är många gånger bättre än handsprit.