Handsprit dödar inte coronaviruset så köp inte handsprit

Vården behöver handsprit för att döda bakterier, mot coronavirus fungerar det inte. Mot coronaviruset är handspriten verkningslös.

Försäljningen är enorm och säljande företag säger inget till kunderna om detta.

Skall man ta död på coronaviruset så skall man använda handsprit påstår många hemsidor.

Man länkar till handsprit där man får provision och har en förklaring – som man ofta kopierat från någon annan sajt – varför det plötsligt fungerar.

Använd inte handsprit för det ökar risken att smittas av coronaviruset

Händernas eget försvar mot coronaviruset är bakterier på huden och dessa dödas av handspriten. Fettet i porerna löses upp och porerna står öppna.
Coronaviruset har fritt fram när handspriten torkat.

Vattenbaserad alkoholfri handdesinfektion däremot dödar coronaviruset. Finns fortfarande att köpa på prisad.seRelaterade produkter som antibakteriell handtvål och desinfektionsmedel finns också.

virusskydd

Sveriges ledande professor i bakteriologi uppmanar alla att kasta all handsprit

Handsprit fungerar inte mot Coronaviruset. Så här säger experten och professorn i klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin i Göteborg, överläkare Agnes World:

Endast bakterier dödas av handsprit, den har ingen verkan mot virus.
– Kasta all handsprit är hennes uppmaning.
– På alla arbetsplatser jag hjälper kastar jag all handsprit. Man bör däremot använda handsprit om man arbetar på sjukhus och inom vården.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/professorn-sluta-med-handsprit/

Farligt att blanda sin egen handsprit

Blanda inte din egen handsprit med denaturerad T-sprit, blandningen fungerar inte mot Corona pandemin.

Det florerar en mängd recept och tiotusentals människor blandar sin egen “handsprit” av vatten, glycerin och T-sprit som T-röd.
Därefter skall denna illaluktande sörja användas på händerna.

Dessa recept sprids av både bloggare, privatpersoner och tidningar. Mängder av T-sprit säljs och det är ibland slutsålt.

Blandningen är verkningslös mot coronaviruset, alkohol är för svagt. Vad man gör är att döda hudens bakterier som annars skulle angripa coronaviruset.

T-sprit är inte avsedd att ha på händerna eller huden. Mer coronavirus info. T-sprit är tillsatt denatureringsmedel för att vara odrickbar. Sean färgas T-spriten med färgämne.

Inte precis en blandning en hudläkare skulle rekommendera att hälla på händerna.

Det finns koncentrat för handdesinfektion för den som vill blanda själv

På marknaden finns koncentrat under namnet PandemStop till att blanda 1/2 liter och 5 liter Handdesinfektion och Ytdesinfektion.

Svensktillverkad kvalitetsprodukt från godkänd tillverkare i konsumentförpackning, bara att balanda med vatten.
Tillverkare av desinfektionsmedel skall vara godkända och under tillsyn av kemikalieinspektionen, allt annat kan vara farligt eller verkningslöst.

Detta företag kan fortfarande leverera desinfektionsmedel trots att alla ndra har slut

Handdesinfektion och desinfektionsmedel sålde slut på några dagar i hela Europa. Verkningslös handsprit har sålts i miljoner flaskor.

I hela Europa har desinfektionsmedel och handdesinfektion tagit slut. Emballage, flaskor, kapsyler, doseringspumpar, sprayers – allt är slut. Glycerin är tidvis slut trots att det används väldigt lite i handsprit. Aktiva substanser till desinfektionsmedel är slutsålda.

Tillverkarna fyller i den takt de kan få råvaror men det räcker inte.

Fräcka företag säljer desinfektionsmedels utan att kunna leverera. Det är okänt när i framtiden leverans kan ske. Köparen kan bara hoppas få leverans i tid.

Desinfektionsprodukter i normalstorlek 1/2 liter är just nu slut överallt. Likaså antibakteriell tvål som dödar bakterier och virus.

Utom dessa butiker:
prisad.se
köpapris.se
allt-fraktfritt.se

Dessa butiker har normal bara sina egna stamkunder. Okända för de flesta andra. När jag googlar på Köpa Handdesinfektion finns ingen av butikerna med på de första 3 sidorna.
Google med AI skickar sina besökare till butiker utan varor.