Så gör du för att få ett bättre immunförsvar i kampen mot coronavirus!

I takt med att coronaviruset fortsätter att spridas i samhället vill allmänheten lära sig mer om virusskydd. Sverige och England valde en likartad väg där man försökte att undvika karantän. Det betyder att svenskar, kanske mer än andra, måste jobba både med bättre immunförsvar och desinfektion mot coronavirus.

Coronavirus finns överallt

Många läkare tror att alla i samhället kommer att få corona i olika utsträckning. Kanske tror du att de bara är patienter med influensasymtom som är sjuk, men så är det inte. Viruset kan även smitta barn, trots att man inte trodde det i inledningen av virusspridningen.

Om du vidtar vissa försiktighetsåtgärder kan du slippa coronavirus. Desinfektera dina händer och alla öppna ytor som du använder i hemmet eller på jobbet. Handdesinfektion får du med en bra handtvål som är antibakteriell.

Använd inte handsprit för det finns hundratals virus den inte kan döda. Handspriten kan inte ta död på alla virus. Spritningen dödar däremot hudens naturliga skydd mot virus så efter spritningen har dessa virus fritt fram.

Risken finns att man kan få coronaviruset på grund av för mycket spritning. alkoholfri katjonisk handdesinfektion kan vara ett bättre alternativ, men den varianten är fortfarande relativt okänd hos befolkningen som helhet.

Bakteriedödande tvål tar bort de flesta virus. Om du ska få ut maximal effekt av din renlighetsrutin måste du göra samma sak hemma. Var ett föredöme i jakten på ett bra virusskydd. Glöm inte att köpa rätt sorts antiseptisk tvål. Du ska inte välja handsprit om du vill mota bort coronavirus!

Du kan få ett bättre immunförsvar mot coronavirus genom några enkla steg.

Det går faktiskt att stärka immunförsvaret på ett effektivt sätt. Om du är rädd kanske du inte fattar de mest genomtänkta besluten. Försök att undvika stress, det kan ha dåliga effekter på immunförsvaret.

Tänk positivt så får du ett bättre immunförsvar. Se över din kost och hur mycket du rör på dig. Det är saker som kan hjälpa dig att förbli frisk.

Vitamin C spelar en extra stor roll i dessa tider. Oftast tänker man inte på att ta den. Om man har möjlighet så kan man köpa ester-C tabletter. Tänk på att bättre immunförsvar även hjälper dig om du skulle bli smittad av coronavirus.

Läkare Annika Dahlkvist brukar ofta tipsa om kolloidalt silver 15 ml. Kolloidalt silver kan även sprayas på frukt och grönsaker, som sedan får självtorka. IONplus är bäst.

Ytdesinfektion är ett effektivt medel mot spridningen av bakterier

Ytdesinfektion fungerar mot det mesta. Du kan köpa en antibakteriell spray som du använder på alla ytor hemma. Sprayen är väldigt mångsidig, det gör att den kan användas överallt.

Coronavirus kan överleva på vissa ytor under väldigt lång tid. En del väljer att sätta alla saker som kommer utifrån i karantän under tre dagar. Men med en bakteriedödande spray behöver du inte vänta så länge.

Om du följer alla hygienrutiner så är du på rätt väg. Smittstopp sortimentet info Om du arbetar aktivt för att få ett bättre immunförsvar så kan coronaviruset få svårt att smitta dig. Du behöver absolut inte känna dig maktlös och du måste inte flytta till månen till dess att pandemin är över!

Den nya pandemin har gjort att det är brist på läkemedel över hela kontinenten. Det kan vara mycket svårt att få tag på ytdesinfektion eller andra rengöringsmedel. Bra produkter och mycket leveransduktiga är nätbutikerna prisad.se och köpapris.se.