Se till att du har antibakteriell tvål hemma för effektivt virusskydd

Antibakteriell tvål är livsviktigt att ha tillgång för att tvätta händerna med. För att skydda dig, tvätta händerna ordentligt med handtvål så att alla bakterier och virus dör. Coronaviruset är så nytt och det vi vet är att ett av sätten som effektivt skyddar är att tvätta oss ordentligt. Skydda dig med antibakteriell tvål för att effektivt se till att du inte smittas.

Hur ska du veta vilken antibakteriell tvål du bör använda hemma?

Antiseptisk tvål och handsprit finns i behållare på sjukhusen som kan användas fritt av besökare och personal. Men i ditt hem använder du ju en annan typ av handtvål. En riktigt bra handtvål, liksom Smittstopp Handtvål, är effektiva som handdesinfektion.

beställa

Bara handsprit räcker inte för att skydda dig mot smitta så se till att tvätta händerna ordentligt först. Populariteten av handsprit i samhället med slutsålda produkter på apoteken är missvisande då de inte är bättre än bakteriedödande tvål. Välj en typ av desinfektion som fungerar väl som virusskydd

Många tror felaktigt att desinfektion med handsprit hjälper vid förkylning. Det är inte så enkelt att varje form av ytdesinfektion för händerna fungerar på likvärdigt sätt. Vid pandemier är det viktigare än någonsin att ha ett fullgott virusskydd.

Använd desinfektion så ofta du kan

Du måste använda dig av desinfektion hela tiden. Tvätta alltid händerna när du går på toaletten. Det ger dig ett bra virusskydd.

smitta

Det är inte ovanligt att man struntar i att tvätta händerna efter ett toalettbesök. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. Du kan inte undgå från att vidröra ytor inne i badrummet, då för du bakterierna vidare ut i andra rum.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

När vi drabbades av coronaviruset i Sverige var det många som trodde att det rörde sig om något som kan liknas vid influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

Det är alltid viktigt med god hygien men det är extra viktigt vid svåra pandemier. Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du använda den på alla ytor där du tycker att det behövs. En enkel väg till ett bra virusskydd.

Se till att du bara använder dig av säkra och beprövade produkter

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. desinfektionmedel Så är det inte. Handsprit kan inte döda alla virus. Kanske överskattar du då hur bra virusskydd som du egentligen har.

Det handlar inte bara om att bli fri från virus. Välj skonsamma produkter som skyddar dig på riktigt. Desinfektionssprit som bränner hål i huden är inte att rekommendera. Särskilt inte om du ska applicera ofta.

Tänk på att välja vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns i handeln idag. Använd det på händerna.

Kolloidalt silver kan ätas när det torkat. Då förkortar, eller helt eliminerar, tiden i karantän för vissa produkter.

En bakteriedödande spray är bra att ha hemma för desinfektion oavsett om det råder förkylningstider eller inte. Den kan komma fram i många olika sammanhang när du behöver vara lite extra noggrann med hygienen.
När man vill döda alla bakterier och virus så fungerar handsprit endast som komplement då det inte är så effektivt ensamt.

Det är inte bara ineffektivt att använda handsprit som enda skydd men det torkar även ut dina händer. Långvarigt bruk kan ge sår och hudbesvär under månader framåt. Med bättre alternativ än handsprit kan man rengöra sina händer som t.ex. med katjoniskt vattenbaserad handdesinfektion, som inte ger dina händer besvär med tiden.

Din tvål hemma kan dock vara ett bra komplement ändå. Det sägs att 30 sekunders skrubbande med riklig mängd tvål i händerna skyddar dig ordentligt mot virus. Coronaviruset må vara starkt men även mot detta har det gett effekt.

Jag har bara antiseptisk tvål men vet inte om det räcker, behöver jag något annat?

God handhygien är dock bara en början av vad du behöver göra för att skydda dig mot virus och en pandemi. Olika variabler påverkar huruvida du blir smittad eller inte. Fast du inte har några symtom så kan du fortfarande vara smittobärare av Coronaviruset.

Ytor som du ofta tar i behöver du rengöra ordentligt utöver dina händer. Om du inte rengör ytorna så kan du ändå riskera bli smittad även fast du rengjort dina händer.

På vilket sätt ska du rengöra och desinficera ytorna i ditt hem?

För att hemmet ska bli rent så kan det duga med att man går igenom med rengöringsmedel och trasor. Effektiviteten med att annars spraya med antibakteriellt medel bör ju kännas bättre och smidigare. På så sätt slipper man använda energin att med båda händerna göra rent varje yta eftersom du slipper gnugga med medel.

En bakteriedödande spray kan vara ett bättre alternativ då du kommer åt nästan allt. T.ex. så kan du spraya på dina matvaror du nyss burit hem. Arbetsplatsen och andra platser du besöker kan du smidigt desinficera med sprayen.

Kolloidalt silver kan du spraya över ätbara produkter så att all smitta dödas. Bästa fabrikat är IONplus.

Se till att du har bra handdesinfektionsmedel överallt och alltid

Under influensatider så är handsprit en vanlig produkt folk har med sig då man anser att det är lätt att bära. Alkoholfria desinfektionsmedel som är bättre är dock minst lika enkla att ta med sig. Antibakteriell tvål som är mer effektivt mot smitta skyddar dig vart du än befinner dig.