Ska du använda handsprit för att skydda dig mot pandemi?

Nya virus dyker upp hela tiden. Det nya Coronaviruset har ett speciellt hölje. Virusets struktur gör att vi kan hitta botemedel mot det på ett lättare sätt än med andra virus. Det är lätt att tor att handsprit dödar alla bakterier men så är det inte.

antibakteriell

Först och främst måste man förvissa sig om vilket virus det handlar om, sedan kan man behandla pandemi. Om du håller en god hygien har du alltid ett bättre utgångsläge. Om du vidtar rätt åtgärder kan du eventuellt undvika att bli sjuk.

Handsprit eller tvål – vad ska man välja?

Många undrar om de ska använda sig av vanlig tvål hellre än handsprit för att skydda sig mot en pandemi. Det är lätt att svara på. Virus omges oftast av ett hölje som tvål kan angripa. Tvål är fettlösande därför kan det i många fall räcka med att använda tvål och vatten.

Det står klart att regelbunden handtvätt är bättre än regelbunden användning av handsprit. Coronavirus har en viss typ av proteinstruktur som kan brytas ned av handspriten. Det är inte en hundraprocentig metod.

Du får inte bättre effekt med handsprit. Det finns andra desinfektionsprodukter att använda sig av.

Det krävs alkoholfri handdesinfektion för att det ska fungera bra

Många blir besvikna på hur handsprit presterar. Dels är det så att du måste gnugga ordentligt. Då kan det hända att du inte för önskad effekt.

Då kan det vara mycket bättre med en antibakteriell tvål som du kommer att använda på rätt sätt. Välj en typ av desinfektion som fungerar väl som virusskydd

Det är inte säkert att desinfektion med handsprit fungerar om du är förkyld. Alla medel fungerar inte på samma sätt. Utan ett bra virusskydd har vi inte mycket att sätta emot.

Desinfektion bör du använda dig av regelbundet

Du måste använda bra desinfektion rutiner redan innan du får symtom. Om du är van vid att alltid använda handtvål då du går på toaletten är det en mycket bra start. Du får ett virusskydd som är konstant uppdaterat helt enkelt.

sterilisering

Det är inte ovanligt att man struntar i att tvätta händerna efter ett toalettbesök. Det är vanligt att resonera att det inte behövs om man ändå inte rör vid sig själv. Du kan inte undgå från att vidröra ytor inne i badrummet, då för du bakterierna vidare ut i andra rum.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

När coronaviruset nådde Sverige trodde många att det var som att få en influensa. Italien drabbades mycket hårt och har hittills haft fler dödsfall än Sverige.

Handdesinfektion är viktigt men när det är fråga om en smitta som är så pass smittsam som coronaviruset kan det krävas mycket mer än antibakteriell tvål för händerna. Antibakteriella produkter har många användningsområden. En enkel väg till ett bra virusskydd.

Bakteriedödande produkter är viktiga i dessa tider

Nöjer du dig med att köpa apotekets handsprit? virusskydd Kanske är det inte sant? Handsprit är inte alltid en säker produkt. Du kanske litar för mycket på det virusskydd som du inte har.

Säkerheten handlar inte bara om att dina händer blir rena från virus och bakterier på riktigt. Välj skonsamma produkter som skyddar dig på riktigt. Det är inget vidare. Var särskilt uppmärksam på det om du använder produkten ofta.

Vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion kan vara minst lika bra som andra preparat. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns i handeln idag. Använd det till dina händer.

Frukt, grönsaker och matvaror kan sprayas med kolloidalt silver och ätas när det torkat. Det betyder att du kan äta det som du annars skulle behövt slänga.

Du kan använda sprayen vid desinfektion även när det inte är pandemitider. Den kan komma fram i många olika sammanhang när du behöver vara lite extra noggrann med hygienen.
Vi vet ju av vana att man måste gnida in med tvål och då blir den mycket effektivare att använda. På senare tid har det även lanserats antibakteriella sprayer som du kan köpa och använda.

Då vet du när du ska börja med handdesinfektion!

Vänta inte tills du har influensa. Om du redan nu tvättar händer noggrant så behöver du inte använda handsprit.

Dessutom kan du se till att ha ett extra alkoholfritt handdesinfektionsmedel hemma som är mycket bättre än handsprit mot virus. Alla pandemi är olika men om du använder tvål och vatten tillsammans med en bakteriedödande spray så har ett gott skydd.

Så desinficerar du både skonsamt och effektivt

Händerna tål inte ett konstant användande av alkospray. De som använder handsprit får ofta sår på händerna. Det är inte en särskilt angenäm upplevelse.

Virus har lättare att ta sig in via öppna sår. Fundera på det nästa gång du ska använda handsprit mot pandemi. Vattenbaserad handdesinfektion som Smittstopp, Forte och Pandemstop är dödar alla smittämnen och coronaviruset. Medlen håller huden len så att den inte torkar ut.