Vet du hur du ska desinficera med ytdesinfektion

Den rådande pandemin gör att många känner oro. Ingen har någon tidigare erfarenhet av viruset och då blir man lätt orolig. Sverige valde att hantera coronaviruset på ett helt eget sätt. Det är dock ingen ursäkt till att inte desinficera.

Du måste desinficera

De flesta litar fortfarande blint på handspriten när det kommer till att desinficera. Kanske tror du att det är bra men så är det inte. Men det är inte säkert att desinfektionssprit fungerar mot alla bakterier och virus.

Då kanske det är bättre att använda en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Detta bör dock vara utöver riktigt god handtvätt. Att tvätta händerna noggrant under minst 20 sekunders tid med handtvål är ett bra sätt att motverka smitta på.

Om du vill ha ett bra skydd mot virus så ska du använda antibakteriell handtvål. Tvätta händerna ofta. Har du varit utomhus ska du tvätta händerna. Uppvisandet av influensasymtom eller inte spelar ingen roll. Använd tvål när du kommer hem och ska tvätta händerna. Då är händerna rena.

Det är också bra att tänka på ytdesinfektion

I ditt hem finns det alltid bakterier. Det är inte bara under influensatider som du behöver vara uppmärksam. Om du köper saker i affären så kan smittan finnas på produkten.

Tänk på det nu när vi har en pandemi. Om du sprayar på lite bakteriedödande kolloidalt silver på varorna så kan du äta dem när sprayen har torkat. Då får man en bra spridning av dödande spray. Sprayen dödar virus som kan finnas på det som du har burit hem.

Skydda dig året om

Glöm bort apotekens handsprit. Om du vill ha ett bra skydd kan du även prova en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Var aldrig utan bra rengörings- och bakteriedödande produkter. Det får inte ta slut. Se efter så att produkterna som du tänker spraya på tål preparatet.

handhygien

Detta är ytdesinfektion

Ja, det kommer att göra skillnad om du blir bra på att hålla dina händer och ytor rena med bra produkter för ytdesinfektion. När folk tar på ytor så för man kanske coronaviruset vidare. Om dina händer är rena så minskar du avsevärt risken att föra smittan vidare.