Vilka handdesinfektionsmedel fungerar mot coronavirus?

Många är rädda just nu. Du kanske inte tillhör en riskgrupp men du måste ändå ta hänsyn till andra. Det är anledning nog till att använda bra handdesinfektionsmedel som skyddar både dig och de som finns i din närhet.

Det är viktigt med handdesinfektion

Men coronaviruset kan vinner ofta över handspriten. Det är inte alla som blir smittade som får influensa symtom eller de andra tecknen som vi har lärt oss om.

Du vet inte om du kan smitta andra. Alla kan räkna upp flera skäl till att använda handdesinfektion just nu. Om du använder handdesinfektionsmedel på rätt sätt kan det faktiskt leda till att andra som kunde ha dött av Corona inte blir smittade.

Använder du rätt typ av handdesinfektionsmedel?

Myten om handsprit lever kvar. Handsprit mot virus kan fungera men inte alltid. Om det till exempel rör sig om förkylning, vinterkräksjukan eller influensa är det här inte ett fungerande virusskydd. Lär dig mer om handtvål eller börja använda vattenbaserad handdesinfektion.

Ta en titt på om du har antiseptisk tvål i kök och badrum. Tvålen är viktig. En antibakteriell tvål bör finnas på alla platser där du kommer att tvätta händerna.

desinfektion

Köp inte hem flera liter handsprit. virusskydd Det är inget problem att det är slut. Oftast räcker det med tvål för att få handdesinfektion.

Om du har känslig hy så kan du använda en vattenbaserad handdesinfektion.

Om det är starkt så behöver det inte vara bra mot coronavirus

Det behöver inte vara det bästa alternativet mot coronavirus. Om du använder handsprit så kan huden bli torr och spricka. Särskilt om du använder sprit ofta. Handskar kan erbjuda ett bättre virusskydd.

Har du ytdesinfektion hemma?

Den antibakteriell sprayen kan göra underverk. Dörrhandtag är en vanlig smittokälla. Hitta på olika sätt att öppna dörrar på. Du kan ha på dig handskar också.

Använd den bakteriedödande spray för att spraya på dörrhandtag. Då har du ett bra skydd hemma. Fyll på ditt lager av antibakteriell spray så att det inte tar slut.

Du kan även använda sprayen som en bra ytdesinfektion. Då kan du spraya överallt.