Bli av med mossan i trädgården med en ejektorflaska

Det är bara i sagoböcker som mossan är vacker att se på, ja och så kanske djupt inne i skogen där den breder ut sig som ett mjukt täcke över sten och häll. I trädgården vill man ju ta bort den snabbt.

Med Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo så får man en färdigblandad lösning av 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till en liter, som man kan spraya ut över gräs och gångar i trädgården. Mossan dör av medlet och gräsmattan kan frodas igen. Har man bara en vanlig trädgårdsslang, bra skor och lite tålamod så är det här ett riktigt bra sätt att få bort mossan på.

spridare

Så använder du en ejektorflaska för att få bort mossan på gräset

Det fungerar lite som en trädgårdsspruta. När man väl kopplat in vattenslangen på dunken så är det bara att köra på. Detta är en av de bästa metoderna.

Dunken har en funktion som gör att blandningen sker automatiskt och det är mycket praktiskt. När man är redo är det bara att köra igång.

Då det finns mossa på taket så kan man köra med tak GTI eller den urstarka Takrent Turbo som avdödar all påväxt

Det finns också tak GTI och Takrent Turbo som är till för taket. Här får man samma typ av ejektordunk och en Mossa GTI (utan järnsulfat som skulle färga taket) som är särskilt till för det som växer däruppe. Men då man ska behandla taket så jobbar man lite annorlunda.

Man kan börja med att skrapa bort all synlig mossa. Sedan kan man spola med vatten för att få bort lösa bitar. Det kan fastna i rännan som man då får göra rent.

Med Tak GTI tar man sedan bort det sista av mossan. Man lämnar det hela på taket och kan sedan se fram emot att det förblir mossfritt.

Det finns en plan B men den tar längre tid. Använd rikligt av Bensaltensid eller Takrent Turbo. järnsulfatspridare Sedan kan mossan regna bort.

Du bör alltid spara ejektorflaskan och dunken. Flaskan kan återanvändas. Man kan ju göra egna järnsulfatblandningar. 15 kg järnsulfat är billigare än Mossa GTI. Till taket kan man använda Fulstopp istälet.

Om du vill spara pengar då ska du köpa ejektorflaskor på nätet.

Allt-fraktfritt.seDe säljer till exempel ejektordunkar. Allt med gratis frakt.De har egna produkter också.

Att beställa direkt från tillverkaren blir billigare. De medlen brukar dessutom vara starkare. Om man har för lågt vattentryck blir blandningen fel. Men det kan funka med starkare blandning.

Gör det själv eller få professionell hjälp

Själva iden med ejektorflaskor är att man ska kunna göra jobbet själv. Om man ska behandla tak så tar det ju lite längre tid. För Takbehandling alltid ett munskydd, takmedlen har bensalkonklorid som aktiv ingrediens och den är starkt irriterande i halsen samt gör blad på växter vita (plasta över vid behov).

Man kan ju ta in hjälp av familjen men man kan göra det själv också. Man kan ju ta in proffs också men det blir ännu dyrare.

Allt avgörs av hur stor budget man har. Man måste ju ändå ta bort mossan.