Det ska du tänka på när du tillverkar tabletter i samma tablettmaskin

Det är självklart så att man kan använda samma maskin till flera projekt i vissa avseenden. Men när man tillverkar spik så har man inte riktigt samma tanke på hur olika material påverkar varandra som då man tillverkar tabletter.

Tabletterna kan ju blandas ihop. Även i en tablettmaskin är det viktigt att ingredienserna inte blandas samman.

När du gör tabletter ska du tänka på det här

Du måste hitta en ren plats att vara på när du tillverkar tabletter. Större produktioner kan behöva en lista.

Kanske saknar du en ingrediens eller två? Det är viktigt att din tablettmaskin är ren från förra produktionen. Hygienen är a och o här.

Ta en ingrediens åt gången. Om du jobbar metodiskt och koncentrerat så kommer du att lyckas. Det kan också vara mycket bra att inte producera mer än en typ av tablett samtidigt. Då kan du inte blanda ihop tabletterna.

Det är viktigt att hålla på hygienen, tvätta även de maskiner som inte använts. Om du följer GMP kommer du att nå bättre resultat. Då slipper du göra misstag. Om du vill vara på den säkra sidan kan du även prova att journalföra det.

Dessa verktyg behöver du till produktionen

Det är viktigt att alla verktyg är rena innan tillverkningen av tabletter kan börja. Vi människor är ju också en form av verktyg. Det är viktigt att du är korrekt klädd.

Linne är ett material som inte fäller. Att jobba vid tablettmaskin kräver en korrekt klädsel. Kroppsdelarna ska täckas över. Om du tvättar händerna ofta är det bra. Då landar inga virus i medicinen.

När man är klar med en produktion så är det bra att tvätta de arbetsplagg som bars. Sedan kan man byta kläder och köra igång igen. Men man kan inte tvätta hur som helst. Det finns tvättmedel som kan vara farliga att använda och som kan bli kvar på kläderna.

Glöm inte bort att skydda dig vid produktionen. Du måste kunna manövrera fingrarna på ett bra sätt. Då är alla skyddade.

Tänk också på hur dina skor ser ut. magnesiumstearat
Inte bara för att den som ska stå och tillverka tabletterna i en tablettmaskin behöver ett gott stöd. Vissa skor är bättre än andra för detta ändamål.

Droger som är känsliga

mikrokristallin

Vissa preparat är extra känsliga vid själva överföringen. Det kan hända om man använder cytotoxic. Då måste du skydda dig.