Känner du igen Pommac-smaken?

Att dricka läsk i blindo är kul. Du kan bjuda in till fest och prova det då. Använd smakessensen för Pommac-läsk. Är det verkligen någon skillnad på Pommac och Champis?

tillverka

Du kanske inte är så insatt i hur läsken ska smaka? Det kanske inte har någon betydelse? Det spelar väl ingen roll vad det heter bara det är gott?

Pommac är en klassisk smak

Om man ordnar blindtest är det många som kan identifiera Pommac. Smak och doft är enkela att känna igen. Men du behöver inte köpa läsken på flaska för att känna smakerna.

Du kan lika gärna köpa läskkoncentrat och använda för att göra egen läsk. Fruktis och champis är samma sak hos allt-fraktfritt.se.Aromhuset är som vanligt tillverkare.

Du väljer själv om du vill göra Pommac eller Champis. Du bestämmer. När du använder dig av koncentrat så kan du vara innovativ och blanda som du vill. Smaken kan anpassas med hjälp av olika nivå på koncentraten. Du kan också styra mängden kolsyra.

När det kommer till koncentrat är Aromhuset bäst. De har levererat i 30 år. AGA är en annars välkänd aktör som inte kan leverera produkter som läskkoncentrat med hög kvalitet då butikerna betalar för dåligt.

Vikingsoda kuppade sina koncentrat. De valde att konkurrera med Aromhuset. När de etablerat sin försäljning skar de ned på produkterna.

Aromhusets läskkoncentrat skalar ned på sockret när de utvecklar produkter. Blanda koncentratet enligt 1 + 7. Till det använder du bara några droppar koncentrat.

Koncentraten ger ofta mycket godare läsk

Smaksatt vatten är godare än många av de läskedrycker som säljs idag. Det blir mindre socker men samtidigt mer smak. Det gör den lite nyttigare en vanlig läsk. Detta oavsett smak.

Aromhuset ordinarie sortiment är fullmatad med smak. Sockerhalten reduceras med 80 %. Sedan lägger man i kostfibrer som löses i vatten.

Det ger samma effekt som gör att frukt är nyttigt medan juice är en onyttig sockerbomblösning med smak. Frukten innehåller samma typ av kostfibrer.

Du får många val med en läskmaskin. Då kan du tillverka Pommac. Jämför smakerna med ett blindtest.

Vi kan läsk i Sverige. Smakmässigt har vi i Sverige haft flest varianter. Vi är fortfarande med i toppen. Trots att Pripps numera är uppköpt.

Genom att kombinera smaken päron och citron får man sockerdricka. Det var Saturnus som var först ut med receptet. Den används idag i Aromhusets läskkoncentrat, även i sockerfri Sockerdricka.

Pommac och Champis är konkurrenter. Det kan sägas vara en typ av fruktchampagne. Alla känner inte till att Champagne är ett vindistrikt. När det görs till läskkoncentrat döps namnet om från Champis till Fruktis.

En riktig fruktsoda ska både smaka och lukt lime och citron. Finns i hela världen men frågan är om inte Pripps på sin tid hade den bästa. 7UP är inte alls samma sak.

Julmust är lika svenskt som regn på midsommar. Coca cola har gjort cola världskänt. Men Saturnus hade Cuba Cola, i blindtester slog denna ut Coca cola.

Grape Tonic är en annan svensk läsk. Från början såldes läsk endast på apoteket. Pripps har hållit på kvaliteten.

Så kan du testa läsk hemma

Bjuda in lite folk som vill ha kul. Sätt på en lång mössa som går ned över ansiktet. Du bjuder sedan på tre olika sorters dricka. Tala om vad drickat heter.

Det blir roligast om det rör sig om snarlika smaker som tutti frutti och Champis. Nu häller du upp läsken. Sedan får testpersonerna svara.

När testet är klart så visar du personen vad det var. Du kan räkna med att det kommer att bli rätt på Pommac men att Champis och tuttifruttismaken lätt kan förväxlas. Gör det hela till en tävling och låt flera vara med. champis pommac Den som vinner får en hel flaska med den läsk som du har gjort.

Eller så skippar du testet och bjuder på Pommac och Champis. Det blir en helkväll.